Всички наши служители,които сме изпратили на работа в Германия като социален асистент имат трудов договор с нашата фирма с високи осигуровки,както е по закона за командировките- при 8 часа на ден е върху 3400  лв.

На нашите служители вадим формуляр А1 за приложимо законодателство.

Заплата нетто варира от 1200 до 1900 евро нетто ,в зависимост от конкретния случай и не е обвързана с нивото на немския език на болногледача;     Възможно е ,ако някой кандидат за работа в Германия е с много слаб немски език да не можем да го изпратим.

Ние купуваме билетите за пътуване до Германия-до мястото на посрещане и съответно за връщане до България от мястото на изпращане -до България.

Винаги има самостоятелна стая с безплатни консумативи за болногледача .Понякога има самостоятелен етаж за болногледача.

Винаги е уговорена безплатна храна за болногледача ,а също и почивен ден.

Винаги  сме на линия -по телефон,емейл,вайбър, Whats App и т. н.за да може ако се появи проблем нашите служители да се свържат с нас.

Заплатите по договор превеждаме винаги до 20 число на месеца -за предходния месец.Ако на някой му се налага да вземе по-рано аванс-не отказваме.Искам само да уточня ,че аванси даваме,но заеми не даваме.

Винаги преди тръгване за Германия подписваме със социалния асистент Допълнително споразъмение към трудовия договор,където е вписано местоработата-адреса в Германия и пари бруто(заедно с осигуровките) и пари нетто ,които ще получавате. 

Плащаме бонуси за Коледа,Нова Година и Великден.

Ако на някой се наложи да ползва отпуск по болест-освен болничните,издадени от България ,се признават и плащат и болничните листове от Германия.

От 2 години насам ,немска здравна карта за нашите служители се издава от избраната от служителя здравна каса след представяне на формуляр А1 за приложимо законодателство,който ние му изпращаме ,след като го получим.Важна подробност е,че немска здравна  карта се получава само при командировка по-дълга от 6 месеца без прекъсване.

Освен задължителните осигуровки по трудов договор,всички наши служители,които изпращаме в Германия имат допълнителна здравна застраховка към Армеец с асистанс в Германия при Corris,  тази застраховка включва също и гражданска отговорност към трети лица.

 

 

Кандидатствай за

- Болногледачка
- Социален асистент
- Домашна помощница

Кандидатствай
Върни се горе